Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Nieuwe randweg niet voor landbouwverkeer

brabantsdagblad.jpg

Nieuwe randweg niet voor landbouwverkeer

door Lieke Mulder. zaterdag 14 juni 2008 | 02:49 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 20 juni 2008 | 21:30

BOEKEL - Er is geen plaats voor langzaam landbouwverkeer op de nieuwe randweg langs Boekel.

Wethouder Peter Ketelaars van Boekel was deze week duidelijk tijdens de commissie Grondgebiedzaken: "Ik kan nu al zeggen dat het uitgesloten is dat landbouwverkeer over die weg zal mogen. Zo'n randweg moet een aantrekkende werking hebben." En, zo stelde Ketelaars, dat gebeurt minder, als er veel langzame landbouwvoertuigen rijden, die het andere verkeer ophouden.

De wethouder gaf daarmee antwoord op vragen van Carel Meulenmeesters (CDA) en Jan Oerlemans (DOP). Die gaven aan het een 'belangrijk probleem' te vinden als landbouwverkeer niet op de randweg mag. Ketelaars gaf aan dat uiteraard wel gekeken wordt waar die landbouwvoertuigen dan langs moeten, want het is evenmin gewenst dat die door de dorpskern gaan rijden.

De verkeersdruk in de kom van Boekel neemt al jaren toe. Begin april tekenden Boekel en de provincie een overeenkomst om tot een randweg te komen. Dat kan een geheel nieuwe weg zijn, of een aanpassing van bestaande wegen. De volgende stap is het opstellen van een tracéstudie en een milieueffectrapportage. Daaruit komt een voorkeurstracé naar voren. Een tracé dat in ieder geval ten westen van Boekel loopt; vanwege de natuurwaarde ten zuid-oosten van Boekel is de oostelijke optie uitgesloten. Als alles volgens plan verloopt, wordt de gehele procedure nog binnen deze raadsperiode (tot maart 2010) doorlopen. Om alles in goede banen te leiden, is een externe trajectleider aangesteld: Ruud Vermeulen van Megaborn.

Reacties

hans van den heuvel - 21-06-2008 | 13:50

Geachte lezer een reactie van mij dat er een rondweg moet komen is noodzakelijk maar kijk eens naar volkel en gemert en erp die hebben hier niets aan als deze rond weg klaar is ik denk dat je het gezamelijk moet aanpakken kijk eens naar de hoogspanning palen als je deze doortekt net als de industrielaan in uden dan gaat er boekel erp volkel en gemert er veel op vooruit het zal niet voor iedereen goed uitpakken maar als men de grond die nodig is voor dit trace op koopt van de mensen en de stukken die over blijven voor poelen en water buffer gebruikt kan men het gele zand gebruiken voor de weg en het zwarte zand voor geluidswallen dan hoeft men niet elders zand te halen en kopen want kijk maar naar transport dat gaat toch veel geld kosten en 30 miljoen is toch vlug op het zal zeker niet voor iedereen goed uitpakken maar er zijn veehouders die toch wel denken dit is toch wel een goed moment om me weg te laten kopen b.v. geen opvolging of geen uit breidings mogelijkheden het zal toch wel niet helpen maar ik had zo mijn idee hier over groeten hans van den heuvel leurke 2a boekel

hans van den heuvel - 21-06-2008 | 13:50

0 Reacties
Posted on 14 Jun 2008 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij