Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Aandacht voor landbouw en natuur bij onderzoek randweg

gemerts_nieuwsblad.jpg


Aandacht voor landbouw en natuur bij onderzoek randweg

BOEKEL - De gemeenteraad wil dat er bij de tracéstudie randweg rekening wordt gehouden met de belangen van de land¬bouw en de natuur. Als aanvulling op het collegevoorstel dienden CDA en DOP met succes een amendement in. De Boekelse raad vindt unaniem dat zo min mogelijk percelen en boerenbedrijven doorsneden mogen worden.

Door Marcel Bosmans


"De agrarische sector zal zwaar getroffen worden", denkt Peter van Lankvelt. "Als er geen aanvaardbare oplossingen worden gevonden of een goede communicatie achterwege blijft dan kunnen we de nodige procedures verwachten. Dan duurt het nog langer."
De plaatselijke volksvertegenwoordigers zijn ook van mening dat er extra nadruk moet worden gelegd op een goede afwikkeling van het landbouw-verkeer. Uitgangspunt van de provincie is dat agrarisch verkeer geen gebruik -mag maken van de randweg. In het amendement wordt aangedrongen op voldoende oversteekplaatsen en (bestaande) parallelle wegen.
In de tracéstudie zou expliciet moeten worden vastgelegd dat bestaande delen van de provinciale weg N605 betrokken worden bij het onderzoek: "Zodat we geen acties ondernemen - -zoals het kappen van bomen- waar we later spijt van krijgen", aldus Ton van de Ven (DOP).

 

0 Reacties
Posted on 15 Jul 2008 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij