Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Emotionele schade wordt niet vergoed

brabantsdagblad.jpg

Emotionele schade wordt niet vergoed

 

Wethouder Peter Ketelaars: "We willen het zorgvuldig doen."

door Lieke Mulder

BOEKEL  - Hij begrijpt dat mensen ; zich zorgen maken, grote zorgen. Maar dat de gemeente onzorgvuldig zou handelen, nee, dat werpt Wethouder Peter Ketelaars verre ,van zich. "Juist omdat we mensen al vroeg van de plannen op de hoogte willen brengen, hebben we ze de brief gestuurd en de informatieavonden gehouden. Nadeel is wel dat mensen daardoor ook lang in onzekerheid zitten." En dat mensen in een brief moeten lezen dat de weg over hun grond gaat lopen, daar is bewust voor gekozen. "We wilden niet dat , mensen het uit de krant zouden lezen, of op een openbare informatieavond zouden horen. Zodra wij als college ons voorkeurstracé had den gekozen, wilden we mensen op de hoogte stellen. En dan kun je niet in een paar weken tijd bij iedereen langsgaan. En of je het nu in een gesprek doet, of per brief, de boodschap blijft even zwaar. Het is aan de raad om op 16 juli wel of niet met dit tracé in te stemmen. Dat gebeurt waarschijnlijk wel. Maar pas daarna, na de zomer, komen de stukken op het gemeentehuis ter inzage te liggen en kunnen mensen officieel bezwaar maken." Dat de informatieavond een inloopavond was, is bewust gedaan. "We wilden het niet centraal, juist omdat er veel privé vragen liggen bij mensen. Niet iedereen wil zijn vragen voor de groep stellen

'Of je het nu in een gesprek doet, of per brief: de boodschap blijft evenzwaar'

Ketelaars stelt dat het tracé zoals dat nu getekend is, nog op details kan wijzigen. "Onderzoekers hebben nu gezegd dat hen dit de beste optie lijkt. Nu moet de raad kijken of dat onderzoek goed gebeurd is. De raad stelt waarschijnlijk dit tracé vast op 16 juli. Daarna, in augustus, september, gaan alle procedures lopen. Mensen hebben dus nog alle tijd om officieel bezwaar te maken."

Nogmaals, de wethouder begrijp goed dat dit veel mensen rauw op hun dak komt vallen. "Dit is natuurlijk nooit leuk nieuws om te horen. De planschade wordt ver goed, daar zijn gewoon procedures voor. Mensen kunnen een schade vergoeding aanvragen. Een onafhankelijke taxateur kijkt dan naar het verschil in waarde. Maar emotionele schade, nee, daar kunnen we helaas niets aan doen."

 

 

0 Reacties
Posted on 01 Jul 2009 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij