Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Zandhoek voeld zich opgejaagt door randweg

brabantsdagblad.jpg

Zandhoek voelt zich opgejaagd door randweg

door Hans van Alebeek

BOEKEL Buurtschap de Zandhoek in Boekel is blij dat het omstreden middenstuk van de randweg nader bekeken wordt maar vraagt zich af waarom de besluitvorming ineens zo snel moet. De buurtvereniging, die spreekt namens zo'n veertig gezinnen, vindt dat het tracé als één geheel behandeld moet worden door de nieuwe gemeenteraad. De haast van het huidige college om op 25 februari een besluit over de randweg te nemen, begrijpt de Zandhoek in elk geval niet.

We voelen ons als een kat in het nauw", zeggen ' Zandhoekers' Marien Tielemans en André van Lank-veld. Vooral ook omdat na het eerste rumoer van een half jaar geleden het heel lang stil is geweest. Tot de brief van de gemeente woensdag ineens op de mat lag. „Terwijl ik een week daarvoor aan wethouder Peter Ketelaars nog gevraagd heb hoe het zat met de tracés", zegt Tielemans. „Toen kon hij nog niks zeggen. Dat is toch raar?" De buurtvereniging is blij dat er een onderzoek komt naar de genoemde combivarianten 1 en 2. „Maar het is niet logisch om dan alvast het tracé voor het begin- en eindpunt vast te stellen", zeggen de twee. „Je weet namelijk niet wat het effect zal zijn van die studie op de uiteindelijke keuze. Het is veel beter om de randweg als één geheel te blijven zien en niet eerst een besluit te nemen over de makkelijke stukken en daarna pas het moeilijke deel te behandelen/'

De twee, bijgestaan door Carel van den Bosch, hopen dat de gemeenteraad 'opnieuw het gezond Boekels verstand laat spreken' en de kwestie over de verkiezingen heen tilt. „Anders moet de nieuwe gemeenteraad straks de rotzooi van een ander gaan afmaken", stelt Tielemans. „Het is toch veel beter als de nieuwe raad een besluit neemt dat ze zelf ook kunnen afronden? Zandhoek heeft in elk geval een jurist in de arm genomen om nog eens goed te kijken naar de gevolgde procedure. Verder worden de diverse raadsfracties nog bezocht en is het buurtschap present bij de geplande informatieavond en commissievergadering. Via de door Carel van den Bosch in het leven geroepen website www.randwegboekel.nl probeert de club om zo veel mogelijk informatie te geven over dit project.

 

randweg_21-01-2010.jpg

Marien Tielemans, André van Lankveld en Carel van den Bosch (vlnr) met het spandoek dat ze gaan ophangen

 foto Jeroen Appels/van Assendelft 

 

0 Reacties
Posted on 23 Jan 2010 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij