Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Ingezonden Brief: Randweg Boekel meer dan welkom

scan0005.jpg

 

Randweg Boekel meer dan welkom

Wie de media de afgelopen weken heeft gevolgd krijgt de indruk dat zowat elke burger en politieke partij in Boekel tegen de Randweg is. Wie zijn aandacht echter niet heeft laten verslappen komt ook tot de conclusie dat er maar wat geroepen wordt door een mondige minderheid.

De voorbereidingen om een afgewogen beslissing te nemen voor het realiseren van deze Randweg lopen reeds sinds 2002. Bij dit proces zijn deskundigen betrokken die er hun beroep van hebben gemaakt en waarvan een kundig oordeel mag worden verwacht. In Boekel lijkt het er echter op dat we meer waarden hechten aan de stuurlui aan de wal!?

Een ieder kan zelf ook zien wat er gaande is in Boekel; een niet aflatende stroom auto's en vrachtauto's probeert 's ochtends vroeg en aan het einde van de middag de hindernis Boekel te nemen te samen met grote groepen jeugd die op de fiets proberen hun school te bereiken en moeders en vaders die hun kinderen proberen veilig naar school te begeleiden. Wie zelf op de provinciale weg N605 wil mee rijden weet dat hij daar een tijd op kan wachten voordat dit hem lukt.

Het centrum van Boekel is mede hierdoor niet het meest prettige gebied om te verblijven.

Het realiseren van de randweg moet de leefbaarheid van het centrum vergroten, de veiligheid naar een hoger plan trekken en de mogelijkheid bieden om eindelijk eens het centrum te laten zijn voor waar een centrum voor bedoeld is; het bruisende middelpunt van een gemeenschap waar ruimte is voor ondernemerschap gecombineerd met uitstekende parkeergelegenheid.

De gemeente Gemert heeft eenzelfde proces doorgaan, ook hier liep vroeger de hoofdader dwars door het centrum van Gemert. Nu is er een bruisend centrum en mooie woongebieden. Inmiddels staat daar zelfs de noord-om op de agenda.

Natuurlijk is het zo dat de aanleg van een randweg gedupeerden kent, maar zoals altijd bij dit soort procedures kan er maar een belang zijn wat van doorslaggevende betekenis kan zijn bij de besluitvorming: het algemeen belang. Daarom is het goed te laten horen dat de komst van de randweg Boekel een zegen zal zijn voor de leefbaarheid, duurzaamheid en veiligheid voor de gemeente Boekel.

Namens voorstanders van de randweg,

Fam. Kooien, Fam. Schouten, Fam. Swinkels en Fam. Van de Heuvel

0 Reacties
Posted on 13 Oct 2010 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij