Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Randweg Boekel alweer op de Helling

gemerts_nieuwsblad.jpg

Randweg Boekel alweer op de helling

Geplaatst op: 09/10/2012

DEN BOSCH – Een paar weken nadat Gedeputeerde Staten (GS) besloten de randweg Boekel aan te leggen, staat die beslissing alweer op de helling. De commissie Mobiliteit en Financiën van Provinciale Staten, het Brabantse parlement, wil aanvullend onderzoek. Cijfers die de noodzaak ondersteunen zijn te oud.

Door Wim Poels

Voorafgaand aan de vergadering sprak Toon Wassenberg van de Werkgroep Randweg Boekel de commissie toe. Hij betoogde dat er na de aanleg van de A50 en de verbetering van de weg naar Gennep het nodige veranderd is. “Aanvankelijk was iedereen in Boekel het eens over de noodzaak van de weg. Maar het probleem heeft zichzelf opgelost. De oude cijfers zijn achterhaald. Er is tegenwoordig vrijwel geen doorgaand verkeer”, betoogde hij. En daarmee is in zijn ogen de basis onder het oude besluit weggevallen.

Minder verkeer

 Alle Statenfracties vroegen zich daarna af of GS zich bij zijn beslissing wel op actueel onderzoek had gebaseerd. Gedeputeerde Ruud van Heugten antwoordde dat de onderzoekscijfers dateren uit 2006 en dat de prognoses van toen niet zijn uitgekomen. Er rijdt minder verkeer door Boekel dan destijds gedacht. Van Heugten vond het daarom in het belang van zowel PS als GS daar een verklaring voor te hebben en hij zegde toe die in overleg met de gemeente Boekel te zoeken. Een nieuw kentekenonderzoek, waar een aantal provinciale fracties om vroeg, kan daar onderdeel van uitmaken. Van Heugten beloofde bovendien een nieuwe beslissing weer aan de commissie voor te leggen, hoewel dat formeel niet hoeft.

Uitstel onduidelijk

 Ondanks verzet van omwonenden van het tracé was de Boekelse politiek lang unaniem voor de randweg. Alleen de VVD, sinds 2010 vertegenwoordigd in de raad, is niet van de noodzaak overtuigd en pleit al langer voor nieuw onderzoek. “Jammer, alweer uitstel”, reageert wethouder Ted van de Loo op Twitter. Of de aanleg daadwerkelijk wordt uitgesteld, werd in de commissievergadering niet duidelijk. De weg stond op het programma voor 2016

Bron: www.vanhelvoortnieuws.nl

 

0 Reacties
Posted on 09 Oct 2012 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij