Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Nog twee kavels voor Randweg Boekel

brabantsdagblad.jpg

Nog twee kavels voor Randweg Boekel

BOEKEL De gemeente Boekel moet nog twee kavels in handen zien te krijgen, dan kan de aanleg van de Randweg die verkeer tussen Volkel en Gemert om het dorp leidt, van start. Volgens wethouder Marius Tielemans gaat het om twee cruciale stukken grond.

Het ene ligt aan de zuidkant op de plek waar een rotonde de Randweg moet verbinden met de bestaande weg naar Gemert, het andere ligt in het noordelijk deel. Alhoewel al in 2018 een formele onteigeningsprocedure is opgestart, hoopt de wethouder nog steeds dat ook voor deze twee overeenstemming kan worden bereikt.

Deze week hield Rijkswaterstaat hoorzittingen waarin de twee grondeigenaren, de provincie en de gemeente zijn gehoord. Daarmee is ook een einde gekomen aan de kavelruil waarmee de gemeente de meeste kavels in bezit heeft gekregen.

Volgens het college hebben daardoor de afgelopen jaren tal van Boekelse ondernemers die op of aan het trace van de Randweg zitten, grotere huiskavels gekregen of beter aaneengesloten percelen. "In die zin is de kavelruil een ruilverkaveling in het klein geweest", zegt de wethouder.

Het is de bedoeling dat rond de zomer de aannemer bekend wordt. De gemeente hoopt dat daarna binnen enkele maanden gestart kan worden met de daadwerkelijke aanleg.

Pas nadat de aannemer bekend is, kan Boekel precies aangeven wat de kosten voor de gemeente zijn. Die werden geraamd op 2,85 miljoen euro. De raad heeft een budget van 2,65 miljoen beschikbaar gesteld.

In het najaar begint de voorbereiding van een aantal projecten die met de randweg te maken hebben: groencompensatie en flora-en fauna-aanpassingen, aanleg van wandel- en fietsroutes.

Bron: WWW.BD.nl0 Reacties
Posted on 09 May 2019 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij