Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Onderzoek naar halve randweg om Boekel

brabantsdagblad.jpg

Onderzoek naar halve randweg om Boekel

De gemeente Boekel gaat samen met de provincie een onderzoeksbureau in de arm nemen om een studie te verrichten naar een halve randweg om het dorp. Het gemeentebestuur ziet in eerste instantie af van een noordoostelijke omleiding, omdat een driekwart randweg te veel extra verkeer zou trekken.

van een verslaggever

De halve randweg om Boekel zou met name het doorgaande verkeer tussen Uden en Gemert moeten verwerken en ook het (vracht)verkeer dat op het bedrijventerrein De Vlonder moet zijn. Daarmee zou deze weg de bestaande provinciale ,N605 (Julianastraat, Kerkstraat, Bergstraat) grotendeels in functie vervangen. Voor het verkeer dat zich van west naar oost en omgekeerd begeeft wordt vooralsnog geen nieuwe doorgang gemaakt, zo bevestigt beleidsmedewerker H. van Zutven van de gemeente Boekel. „Wij zijn bang dat een nieuwe Qost-westverbinding om Boekel heen een wel erg aantrekkelijk alternatief wordt voor verkeer dat'van Veghel naar de Middenpeelweg wil. En daar zit Boekel niet op te wachten, maar ik denk ook dat Veghel en Erp daar' niet op zitten te wachten", aldus Van Zutven. Het probleem van het overdadige doorgaande verkeer dat zich nu door het centrum van Boekel begeeft tussen de Erpse- en de Statenweg kan volgens Van Zutven ook op een andere manier worden aangepakt. De gemeente stelde eerder al een verbod in voor vrachtwagens op het Sint-Agathaplein. Het bureau dat onderzoek gaat doen naar de westelijke randweg werkt een aantal tracé-varianten uit. Eén van deze varianten wordt na de zomer van 2005 aan de gemeenteraad voorgelegd, denkt Van Zutven. Wanneer het miljoenenproject werkelijk gerealiseerd wordt, is niet duidelijk. „In principe niet binnen vijfjaar", weet Van Zutven. De gemeente heeft namelijk van het ministerie van VROM een miljoen euro subsidie gekregen om de geluidsoverlast van de provinciale N605 te saneren. Bij de toekenning hiervan onderzoekt het ministerie steeds of er binnen vijfjaar ontwikkelingen te verwachten zijn die van invloed zijn op de verkeersintensiteit in een bepaalde straat. Met de aanleg van een randweg binnen vijf jaar zou de subsidie niet zijn toegekend.
Het bedrag van een miljoen euro is specifiek bestemd voor maatregelen aan het wegdek. Eerder ontving Boekel al 2,6 miljoen euro voor geluidssanerende maatregelen aan de gevels van huizen aan de N605. In de tweede helft van volgend jaar zou het werk aan deze weg moeten beginnen.

0 Reacties
Posted on 08 Oct 2004 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij