Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Volkelseweg trekt aan bel

brabantsdagblad.jpg

door Lieke Mulder. donderdag 27 november 2008 | 03:28 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 27 november 2008 | 03:46

 

Boekel - Een groep van 31 omwonenden van de Volkelseweg maakt zich grote zorgen over de komst van een randweg aan de westzijde van Boekel.

 

Zij zijn vooral bang dat als de randweg straks aansluiting op de Volkelseweg krijgt, net ten noorden van de bebouwde kom van Boekel, er veel meer verkeer over de Volkelseweg zal gaan rijden. "Het verkeer dat van de randweg komt én het verkeer van het centrum, dat richting Uden wil, komt straks over de Volkelseweg. Het centrum van Boekel wordt dus ontlast, maar de Volkelseweg juist niet", stelde Jan Leenders namens de 31 bezwaarmakers. Dat deed hij tijdens de commissie Grondgebiedszaken, gisteravond. "Wij vinden dan ook dat de N605 moet verdwijnen van de Volkelseweg. Deze weg is niet meer geschikt als ontsluitingsweg vanwege de te dichte bebouwing, te veel erfaansluitingen, te veel zijwegen en te veel fietsers."

Voor de randweg wordt een milieu-effect-rapportage gemaakt. Op basis daarvan neemt de gemeenteraad een besluit over een voorkeurstracé. Daarbij zal de raad alle ingediende bezwaren en vragen van Boekelaren meenemen. Er leven een aantal zorgen, zo blijkt uit vragen en bezwaren die bij de gemeente zijn binnengekomen. Dan gaat het onder andere om de mogelijk aantrekkende werking van zo'n randweg, de veiligheid, het weren van landbouwverkeer en het doorsnijden van percelen en landbouwbedrijven. Carel Meulemeesters (CDA): "Zorg blijft bij ons ook het landbouwverkeer dat van de randweg geweerd wordt en de bereikbaarheid van het buitengebied." Ketelaars stelde daarop dat er voor het landbouwverkeer parallelwegen moeten komen.

Over de mogelijk aanzuigende werking zei wethouder Ketelaars: "Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat Boekel ontlast wordt, maar níet dat er méér verkeer komt op de Volkelseweg door een aanzuigende werking."

 

0 Reacties
Posted on 27 Nov 2008 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij