Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Informatie voortgang tracéstudie Randweg Boekel

Gemeente_Boekel.jpg


Inlichtingen:
J.A.W.M. van der Leest, R.G.P. Vermeulen

Verzonden: Boekel, 16 februari 2009 Verzonden:

Onderwerp: Informatie voortgang tracéstudie Randweg Boekei

Geachte bewoner(s),

De gemeente Boekel is samen met de provincie Noord Brabant bezig met het opstellen van een milieueffectrapportage Randweg Boekel. Middels deze brief willen wij u als bewoner(s) van een pand in het zoekgebied van het tracé van de nieuwe Randweg informeren over de voortgang van het project.

Het proces is begonnen met het opstellen van een zogenaamde startnotitie. In deze startnotitie is beschreven in welk gebied gezocht wordt naar een tracé voor de nieuwe Randweg, het zogenaamde zoekgebied. Daarnaast is beschreven welke aspecten onderzocht zullen worden in het Milieueffectrapport. Hierbij moet gedacht worden aan aspecten als verkeer en vervoer, geluid, natuurwaarde enzovoort.
In juni 2008 is in een informatieavond gehouden waarin de startnotitie gepresenteerd en toegelicht is. De startnotitie heeft na de vakantieperiode zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode was er voor iedereen de gelegenheid om zijn of haar zienswijze in te dienen.

De startnotitie is ook beoordeeld door de commissie MER, een onafhankelijke adviseur die toezicht houdt op de kwaliteit van milieueffectrapportages. Deze commissie heeft als aanvulling op de startnotitie een richtlijnenadvies opgesteld waarin aangegeven wordt welke extra onderzoeksaspecten ook nog meegenomen moeten worden bij het opstellen van het Milieueffectrapport. In december heeft de gemeenteraad een besluit genomen over het richtlijnenadvies en kon gestart worden met de uit te voeren onderzoeken en studies.

Een van de eerste actiepunten was het bepalen van enkele mogelijke tracés van de nieuwe randweg. In het Milieueffectrapport worden drie mogelijke tracés voor de nieuwe Randweg met elkaar vergeleken op de onderzoeksaspecten die in de startnotitie en het richtlijnenadvies van de commissie MER zijn vastgelegd. Let wel, dit zijn niet de definitieve tracés maar de varianten op basis waarvan een afweging van belangen zal plaatsvinden. Het is de bedoeling dat uit deze afweging van belangen uiteindelijk een voorkeurstracé naar voren komt dat ook een combinatie van de drie onderzochte tracés kan zijn.

 

alternatief_1.jpgAlternatief 1

 

alternatief_2A.jpgAlternatief 2A

 

alternatief_2B.jpgAlternatief 2B

Op dit moment vinden de diverse studies en onderzoeken plaats om tot een goede beoordeling te komen van de diverse alternatieven. Op onderstaande momenten wordt nadere informatie verstrekt over de voortgang en de resultaten van de studies en onderzoeken:
• Begin april zal een openbare informatieavond gehouden worden waarin de onderzoeksresultaten gepresenteerd worden. Hierbij zal nog geen voorkeur worden uitgesproken.
• Medio juni zal een openbare informatieavond gehouden worden waarin de afgeronde milieueffectrapportage inclusief voorkeurvariant gepresenteerd wordt. Dan geven wij dus aan welk tracé onze voorkeur heeft.
• In de commissie grondgebiedszaken van 1 juli wordt de opgestelde milieueffectrapportage met voorkeursvariant behandeld.
• In de raadsvergadering van 17 juli wordt de milieueffectrapportage behandeld door de gemeenteraad.
• Na de vakantieperiode wordt de milieueffectrapportage ter inzage gelegd en volgt de officiële inspraaktermijn. Dat is ook het moment dat u uw reactie kunt geven op de voorkeursvariant.
Via de website van de gemeente Boekel (www.boekel.nl) is steeds de meest recente informatie te raadplegen.

Wij hopen u middels deze informatiebrief voldoende geïnformeerd te hebben over de voortgang van de tracéstudie Randweg Boekel en op welke momenten voor u de mogelijkheid bestaat om geïnformeerd te worden en uw mening over onze plannen te geven.

Hoogachtend,

Burgemeester en wethouders van Boekel,
namens dezen,
J.A.W.M. van der Leest

0 Reacties
Posted on 16 Feb 2009 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij