Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Alternatief 2A voorkeursvariant Randweg BoekelAlternatief 2A voorkeursvariant Randweg Boekel

BOEKEL: Alternatief 2A is het meest geschikte tracé voor de randweg Boekel. In een milieueffectrapportage zijn drie mogelijke tracés voor de nieuwe randweg met elkaar vergeleken. Alternatief 2A blijkt het meest milieuvriendelijke alternatief en wordt door het college als voorkeursalternatief aan de gemeenteraad voorgedragen.

Geplaatst op 12-juni-2009 | 11:06 | Gewijzigd op: 12 juni 2009 | 11:06

“We hebben voor niet meer gekozen dan een tracé op hoofdlijnen met rotondes en een parallelstructuur”, stelt wethouder Peter Ketelaars, “pas als de raad akkoord gaat met het voorkeursalternatief wordt het tracé verder uitgewerkt.” Voor de aanleg moeten waarschijnlijk drie agrarische bedrijven en twee burgerwoningen wijken. Omwonenden zijn schriftelijk van de ontwikkelingen op de hoogte gesteld.

Varianten
Drie varianten zijn onderzocht. Alternatief 1 opteert voor zo min mogelijk ruimtebeslag door net buiten de bebouwde kom bestaande wegen (Zandhoek/Neerbroek) te volgen. Alternatief 2A gaat uit van een volledig nieuw tracé iets verder van het dorp en alternatief 2B behelst een nieuwe weg, op grotere afstand van de kern. De meeste woningen moeten wijken als alternatief 1 wordt gerealiseerd. Deze variant doorsnijdt ook de meeste agrarische bouwblokken. Varianten 2A en 2B doorsnijden de meeste landbouwkavels. Alternatief 2A scoort het beste op het onderdeel verkeer en vervoer: het meeste verkeer via de randweg en het minste via de kom. De meeste woningen moeten wijken als alternatief 1 wordt gerealiseerd: het tracé doorsnijdt elf percelen met de bestemming wonen, tegen twee en nul voor 2A en 2B. De eerste variant doorkruist bovendien dertien agrarische bouwblokken. Varianten 2A en 2B doen het met respectievelijk drie en één stukken beter, maar doorsnijden wel vijftien landbouwkavels. Acht meer dan variant 1.

Foto: Alternatief 2A komt als beste uit de bus.

0 Reacties
Posted on 12 Jun 2009 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij