Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Nog geen keus voor tracé randwegNog geen keus voor tracé randweg

door Lieke Mulder. donderdag 02 juli 2009 | 11:52 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 02 juli 2009 | 11:54

BOEKEL - Het is nog niet zeker of de randweg ten westen van Boekel precies komt op de plek, zoals burgemeester en wethouders van Boekel graag willen.
Dat bleek gisteren tijdens de commissie grondgebiedszaken. De meerderheid van de commisie gaf aan behalve naar tracé 2a ook nog naar een andere variant te willen kijken (variant 2b), waarbij de randweg iets verder van de kom komt te liggen. In die variant is de weg vierhonderd meter langer, maar worden wel minder bouwkavels getroffen.

B. en W. stelden voorkeursvariant 2a voor naar aanleiding van een advies van Megaborn. Die maakte een milieu effect rapportage (mer), waaruit 2a als beste alternatief naar voren kwam.

Nadat meerdere gedupeerden aan het begin van de vergadering hun grieven kenbaar hadden gemaakt, bleken
veel commissieleden echter sterk te twijfelen of variant 2a wel écht de beste keus is. Jan Oerlemans (DOP): "Ik heb geen discussie over het rapport van Megaborn. Variant 2a wint met miniem verschil van 2b. Maar als er dan andere argumenten van emotionele aard naar voren komen. Argumenten die niet zijn meegenomen in het rapport. Dan denk ik dat we het advies van Megaborn naast ons neer kunnen leggen." Jan van Duijnhoven (BW) stelde voor de beslissing uit te stellen: "De leefbaarheid in de buurtschappen vinden wij van groot belang. We moeten dit zeer zorgvuldig doen en een paar maanden maakt dan ook niet uit. Ik wil de tijd krijgen om beide varianten goed te bekijken."

Dat er veel argumenten van emotionele aard zijn, bleek duidelijk uit de vele insprekers, hun betogen en de volle publieke tribune. Een van de insprekers, Peggy van den Hurk, deelde haar tekst uit op papier: "Mondelinge toelichting is voor ons te emotioneel." Bij variant 2a verdwijnt haar huis, zo las ze twee weken geleden in de brief die op de deurmat viel.

Geconcludeerd werd dat de partijen zich nog heel goed gaan informeren over de twee varianten 2a en 2b. Er is dus nog geen overeenstemming over het voorkeurstracé. De commissieleden zullen hard aan het werk moeten om tijdens de raad van 16 juli te kunnen kiezen tussen 2a of 2b.

Waarbij Peter van Lankvelt (CDA) wel de opmerking maakte dat er bij alternatief 2b uiteraard weer andere gedupeerden zijn, die juist dan hard worden getroffen. "En zij hebben niet de kans gehad om in te spreken. We horen nu alleen de bezwaren tegen 2a. Je zou álle mensen moeten horen."

0 Reacties
Posted on 02 Jul 2009 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij