Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Website informeert over tracé randweg Boekel

gemerts_nieuwsblad.jpg

BOEKEL:  Er is een nieuwe website met achtergrondinformatie over de tracékeuze van de randweg westelijk van Boekel: www.randwegboekel.nl. De site is een initiatief van Carel en herma van den Bosch, zelf afkomstig uit Boekel.

Geplaatst op 13-10-2009

Zelf constateerden ze dat het niet gemakkelijk is om aan alle achtergrondinformatie over de tracékeuze van de randweg westelijk van Boekel te komen. Soms met de nodige moeite kregen Herma en Carel van den Bosch toch heel veel boven tafel. Omdat ze die informatie met andere Boekelnaren willen delen, nam het echtpaar het initiatief om een eigen website op te zetten. Nog tot morgen, woensdag 14 oktober, kunnen er bij de gemeente zienswijzen over de tracékeuze worden ingediend.

Objectief
De twee proberen zo objectief en eerlijk mogelijk informatie te geven, onder meer door zoveel mogelijk relevante stukken van gemeente, instanties, provincie en uit de media op de site te zetten. Ook allerlei rapporten waarop gemeenteraad, college en provincie zich baseren staan op de site.

Huidige situatie
Daarnaast is er aandacht voor de verschillende buurtschappen. En het is de bedoeling dat er straks foto’s van de huidige situatie op de site komen te staan. “Meestal maken mensen alleen foto’s tijdens de bouw. Maar we willen ook dat de inwoners van Boekel beseffen wat er verloren is gegaan. Want de woorden van wethouder Peter Ketelaars galmen nog vaak door mijn hoofd: ‘als de weg er eenmaal ligt, dan ligt ze er’”, aldus Van den Bosch.

Noodzaak?
Hoewel de website ook volgens voorstanders van de weg objectief is, en iedereen zijn eigen conclusies kan trekken, is het echtpaar zelf geen voorstander van de weg. De site is geboren uit frustratie. In een commissievergadering hoorde ze de politici praten over een onderzoek waaruit blijkt dat zeventig procent van het verkeer door Boekel uit die plaats komt of er moet zijn. “De randweg wordt dus aangelegd voor dertig procent van het verkeer”, concludeert Herma. Daarmee plaatst ze vraagtekens bij de noodzaak van zo’n weg. “Waar is bovendien al het verkeer gebleven nu de weg tussen Gemert en Boekel is afgesloten. In Handel wordt terecht geklaagd, maar verder lijkt het nergens drukker”, denkt ze. “Maar als je zegt dat de weg niet nodig is, krijg je te horen dat het een gepasseerd station is. De vraag is alleen welk tracé er komt”, voegt Carel toe. Volgens hem staan de twee niet alleen in hun mening.

Foto: Carel en Herma van den Bosch buigen zich over de stukken.webinfo.jpg

2 Reacties
Posted on 13 Oct 2009 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Door Hans van de Rakt op 13 Oct 2009 10:33 pm
Waar blijven de fietsers bij de aansluitrotondes?????
Door randwegboekel op 16 Oct 2009 08:47 pm
Beste Hans,

Op dit moment worden door Megaborn 2a en 2b verder uitgewerkt.
Pas in februari 2010 zal meer bekend zijn.
Dan wordt een keuze gemaakt.


Groeten
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij