Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Randweg in Boekel nog deels open (BD)

brabantsdagblad.jpg

Randweg in Boekel nog deels open

 

door Hans van Alebeek.

vrijdag 22 januari 2010 | 14:04 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 22 januari 2010 | 14:39

 

De contouren van de nieuwe randweg in Boekel krijgen steeds meer vorm. De eerder uitgesproken voorkeur voor het zogeheten tracé 2a is door het college van B. en W. deze week bevestigd met het besluit om het noordelijke en zuidelijke deel vast te stellen.

Aan de noordkant gaat het dan om het stuk tussen de Molenstraat en de Lage Raam. Ook voor het stuk aan de zuidkant tussen de Zandhoekse Loop en de Gemertseweg is volgens het college dit tracé de beste oplossing.

Voor het gedeelte tussen de Lage Raam en de Zandhoekse Loop laat Boekel de keus over aan de gemeenteraad. B. en W. hebben twee zogeheten combivarianten laten uitwerken -een mix van de eerdere tracés 2a en 2b- met elk hun eigen plus- en minpunten en stellen voor om die verder te onderzoeken. Na de eerste bespreking in de raadsvergadering van februari zou het definitieve besluit over het tracé dan in het najaar genomen kunnen worden.

Belangrijkste pluspunt ten opzichte van een half jaar geleden is dat er met het uitgestelde besluit voor het tussenstuk meer rekening wordt gehouden met de buurtschappen, met name Zandhoek-Kiesbeemd. Aanvankelijk zou dat buurtschap met de keus voor tracé 2a dwars doormidden worden gesneden. In de twee varianten die nu voorliggen is dat niet het geval omdat de weg een stuk naar het westen is verlegd.

Bij combivariant 1 wordt de rotonde in de Erpseweg zo'n honderd meter opgeschoven en buigt de randweg met een knik om de Zandhoek heen. Bij combivariant 2 schuift het hele tracé nog verder op naar het westen. De verschillen zitten verder in de ligging van de parallelwegen naast de randweg en diverse afsluitingen van wegen die de nieuwe weg kruisen. Landbouwverkeer kan straks op nog maar drie punten de randweg oversteken: bij de Volkelseweg, de Erpseweg en de Gemertseweg. Desondanks hoeft het verkeer volgens het college straks niet noemenswaardig extra om te rijden.

Ter onderbouwing van de besluitvorming heeft het college de raad voorzien van een indrukwekkende stapel rapporten en onderzoeken. Die komend half jaar dus nog groter wordt. Op maandag 1 februari is er vanaf 20.00 uur in Nia Domo een informatieavond over de randweg Boekel. In diezelfde week wordt het onderwerp ook in de raadscommissie besproken. De raad doet dat op 25 februari.

 

0 Reacties
Posted on 22 Jan 2010 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij