Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
VVD Boekel Venhorst Rondweg nee!!

scan0005.jpg

VVD Boekel Venhorst

 

VVD Boekel Venhorst Rondweg Nee!!

De gemeenteraad in Boekel staat aan de vooravond van een besluit, welke variant nemen we? Optie 2a of 2b of een mengeling hiervan.

Het besluit is blijkbaar al gevallen, de rondweg is een feit. En we drukken het er wel door.

Ik ben persoonlijk voor optie 3, geen rondweg om Boekel en dat ga ik nu toelichten. Er wordt in Boekel volop aan de weg gewerkt. Op de Gemertseweg en op de Molenstraat staan stoplichten i.v.m. wegwerkzaamheden, en toch gaat de doorstroming goed door.

Bureau Megaborn heeft becijferd dat het over 10 jaar wel eens te druk kon zijn om op een normale manier door Boekel te komen, en dat de ambulance wel eens niet binnen 10 minuten in Boekel zou kunnen zijn. Ik ben eens wat dieper op de materie ingegaan en de zaken op een rijtje gezet. Dan zie je het toch anders, zonder MER-rapport of onderzoeksrapporten. Ik ben met de auto gestart in Uden op de locatie van het nieuw te bouwen ziekenhuis aan de noordzijde van Uden. Ik ben in 8 minuten gearriveerd in het centrum van Boekel zonder bijzondere signalen waar een ambulance over beschikt. Het verkeer wordt de komende 10 jaar veel stiller. Denk aan de ontwikkeling en invoering van de hybride auto's. Ook zijn er al diverse geslaagde projecten met GPS coördinatie dat betekent dat je van a naar b rijdt zonder dat je de auto zelf hoeft te bedienen. Ook de co2 uitstoot zal de komende jaren naar beneden gaan. Ik ben voor het ontwikkelen van het centrum, zorg dat er winkels bijkomen, zorg dat je goed kunt parkeren. Houdt Boekel in beweging en leefbaar, als er geen verkeer meer door Boekel komt, zal het dorp doodbloeden. Daar zijn diverse voorbeelden van. Kijk maar eens naar Mariaheide. Ik hoop dat onze ondernemers eens rond gaan kijken op andere plaatsen, dan komen ze ook tot de conclusie: Rondweg nee.

En dan nog het versnipperen van de agrarische bedrijven en het prachtige natuurgebied. Doodzonde. Dit geef je één keer weg en komt nooit terug. Gewoon niet doen, de agrarische sector ten zuidwesten van Boekel moet gehandhaafd blijven. Niet iedere agrariër wil een megastal in het log-gebied.

Denk ook eens aan de veiligheid, daar is geen geld voor volgens de gemeente Boekel, de rondweg moet er komen. Ik heb op diverse bijeenkomsten vragen gesteld over de verkeersveiligheid. Ik heb namelijk 3 dochters, waarvan er één volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaat. Ik heb toen gevraagd; "Waarom komen er geen fietserstunnels onder de rotondes, want er gaan iedere dag honderden kinderen naar Uden en Gemert naar school?' Als er 1 dodelijk ongeluk gebeurt (wat zeer waarschijnlijk is met het vracht¬verkeer op de rotondes) dat kan toch niet. Dan krijg ik als antwoord: Dat zal toch wel meevallen.., en trouwens die tunnels zij veel te duur, dat budget hebben we niet. Nee, geld hebben we niet, maar die weg drukken we er wel door, goed of niet goed. En dan verder over iets anders. Het nieuwe plan om de molen op wielen plaatsen, is dit innovatief of gewoon Dom. Ze hebben ook nog de miljoeneninvestering in Nia Domo.

Tja, kortom tijd voor de VVD in Boekel. Ik hoop dat we nog op tijd zijn, want de komende maand spant het er weer om. En is er dan de volgende periode nog geld om het tij te keren?

Toon Biemans,

3 Reacties
Posted on 03 Feb 2010 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Door Jos op 25 Feb 2010 02:36 pm
VVD is tegen een rondweg om Boekel.
Gisteren presenteerden ze hun alternatieve tracé voor de rondweg.
Wat wil men nu eigenlijk? Heeft zich men uberhaupt verdiept in de materie of roept men maar iets om stemmen te winnen?
Door marcel op 04 Mar 2010 06:25 pm
in 8 min kom je echt niet van uden noord naar boekel, of je moet s`nachts rijden
Door Ton op 27 Mar 2011 12:05 pm
Mariaheide wordt als voorbeeld aangehaald. Men had ook Nistelrode als voorbeeld aan kunnen halen. Aleens op zaterdag bij Van Tilburg geweest?
Een goede infrastructuur is essentieel voor economische ontwikkelingen in gebieden. Dat is iets wat VVD landelijk ook predikt. De houding van VVD Boekel is de houding van een actiegroep met persoonlijke belangen, landelijk gezien VVD-onwaardig!
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij