Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Emoties lopen hoog op bij bijeenkomst over randweg Boekel

brabantsdagblad.jpg

Emoties lopen hoog op bij bijeenkomst over randweg Boekel

 

door Lieke Mulder. vrijdag 21 mei 2010

 

BOEKEL - Als de randweg er dan toch moet komen, dan kiest De Zandhoek voor de buitenste variant, helemaal om het buurtschap heen.

Dat is de belangrijkste conclusie van de avond die deze week werd gehouden voor mensen die in het zoekgebied van de randweg wonen.

De emoties liepen hoog op tijdens de bijeenkomst. Er was veel argwaan en boosheid. In eerste instantie weigerden de aanwezigen met elkaar om de tafel te gaan om ideeën uit te wisselen. Herma van den Bosch: "Het was heftig. We werden aan tafels gezet, maar wilden daar niet aan mee te werken." Nadat werd gesteld dat mensen er ook voor konden kiezen naar huis te gaan, besloten de meesten toch maar met elkaar om de tafel gegaan.

De argwaan had met een aantal dingen te maken. Zo blijkt er iemand van de gemeente bij de mensen van de Erpseweg nummer 15 langs geweest te zijn. Hun huis zou moeten verdwijnen. Van den Bosch: "Terwijl er toch nog niets vastligt? Die mensen zijn helemaal over de rooie. En de buurt wist helemaal niets van dat bezoek."

Verontwaardiging was er ook toen bleek dat de gemeente nog geen grondaankoop heeft gedaan voor het noordelijke en zuidelijke deel van de weg. "Terwijl snel grond aan kunnen kopen begin dit jaar juist een belangrijk argument was om haast te maken met de beslissing."

In januari legden B. en W. het noordelijke en het zuidelijke deel van de randweg vast. De keuze voor het tussenstuk laten ze over aan de gemeenteraad. Die beslist daar in oktober over. Projectleider voor de randweg is Ruud Vermeulen van Megaborn. Hij heeft begrip voor alle emoties: "Ik vind het niet meer dan logisch. Dit raakt mensen heel direct. Toch vond ik de avond constructief. Alle vragen zijn beantwoord en de avond was wel degelijk goed. En wat betreft die grondaankopen: het klopt dat er nog geen grond is aangekocht. Maar we zijn pas twee maanden verder. En ook hier spelen veel emoties. Die aankopen willen we zorgvuldig doen."

Over het huis aan de Erpseweg 15: "

Met die mensen is met zorg gesproken. Dat anderen daar niet van af wisten, dat zou kunnen. Maar iedereen kan altijd contact met mij opnemen met vragen."

 

 

0 Reacties
Posted on 22 May 2010 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij