Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
CDA kiest voor een nuttige randweg.

scan0005.jpg

CDA_logo.gif3_Peter_van_Lankvelt.jpg

                                              Peter van Lankveld

                                                               Raadslid en commissielid Grondgebiedzaken

CDA kiest voor een nuttige randweg.

Nut en Noodzaak.

Donderdag 14 oktober staat de route van het middengedeelte van de randweg op de agenda van de gemeenteraad. De discussie over een randweg loopt al meer dan 10 jaar. De drukte in de Kerkstraat en de ontsluiting van industrieterrein De Vlonder waren de aanleiding. Tot aan de verkiezingen stond de noodzaak niet ter discussie. Die noodzaak werd door verkeersstudies alleen maar bevestigd. De gemeenteraad heeft in februari 2010 dan ook unaniem "Nut en Noodzaak" onderschreven. Toch zijn er burgers die blijven twijfelen aan de accuraatheid van de eerdere verkeersstudies. Een nieuwe aanvullende verkeerstelling, uitgevoerd door een onafhankelijk bureau, zou wellicht aan deze twijfel een einde kunnen maken en daarmee het draagvlak vergroten.

Politieke afweging

In februari kon het middengedeelte nog niet vastgesteld worden. Een aanvullend rapport over de buurtschappen was immers nog niet met de buurtschappen zelf besproken. Inmiddels is dat wel gebeurd. Met de buurtschappennotitie en de inbreng uit de buurten is het voor het CDA duidelijk, dat welke variant ook gekozen wordt, dit altijd schadelijk zal zijn voor landschap en cultuurhistorie en ook voor burgers en bedrijven. Op basis van cultuurhistorie, landschap en stedenbouw scoort de buitenomvariant volgens bureau Croonen beter. De verschillen zijn gering. Het is echter aan de politiek om haar eigen afweging te maken. Verkeerskundig is er geen discussie. De variant dichtbij de kern onttrekt veel meer verkeer uit het centrum. Op de randweg rijdt dan 25% meer verkeer. Er is dan minder risico dat het weer te druk wordt in de kern, waardoor de impact van de randweg op het buitengebied beter te verantwoorden is.

Keuze voor een nuttige randweg

Het doel van de randweg is het verkeer uit de kern halen. De variant dichtbij de kern (2A) scoort op dat punt het beste. Wat de overige aspecten betreft zijn de verschillen gering. Om tot aanleg te komen zijn grote offers nodig. Zowel financieel als van de burgers die in het gebied wonen. Er mag daarom geen twijfel ontstaan over 'Nut en Noodzaak' en dus over het oplossende vermogen dat de randweg zal bieden. Daarom kiest het CDA voor variant 2A.

Fractie CDA: Peter Ketelaars,

Marius Cornelissen. Peter v.Lankvelt CDA Boekel Venhorst,

www.cdaboekelvenhorst.nl

 

 

 

 

 

 

0 Reacties
Posted on 06 Oct 2010 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij