Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
'Bus blijft bij randweg door centrum rijden'

brabantsdagblad.jpg

door Lieke Mulder

BOEKEL - Inwoners van het Boekelse centrum hoeven niet bang te zijn dat met de komst van de nieuwe randweg, de bus niet meer door het centrum zal rijden. Dat laat wethouder Ted van de Loo weten in reactie op zorgen die daar bij de Boekelse raad over leefden.

„Wij blijven ervoor staan dat er gewoon openbaar vervoer naar het centrum komt."

Zodra de randweg er ligt, wordt het centrum van Boekel dertig-kilometerzone. Het gaat dan om het beklinkerde gedeelte tussen de molen en de Helfrichstraat. Daartoe worden zogenoemde 'verkeersremmende' maatregelen genomen, zoals bijvoorbeeld drempels en bloembakken. Dat moet wel, anders blijft veel doorgaand verkeer toch via het centrum rijden.

De vraag was vervolgens of openbaar vervoerbedrijven hun bussen wel over wegen willen of kunnen laten rijden als er maar dertig kilometer per uur gereden mag worden. Het is toch nooit de bedoeling geweest dat bussen straks het centrum gaan mijden, zo werd door de raad gesteld.

Wethouder Van de Loo: „Ik weet ook dat dat in andere plaatsen waar dertig kilometer per uur is ingesteld, de bussen ook gewoon door het centrum zijn blijven rijden. Maar het is wel een aandachtspunt dat wij mee zullen nemen in overleg met de openbaar vervoerbedrijven.

"In verkeersstudies naar het nut van de randweg is er altijd vanuit gegaan dat het centrum dertig kilometer zone wordt. „Waarderen we de centrumroute niet af naar dertig kilometer per uur, dan zal het nooit lukken om de verkeersintensiteit in het centrum onder de leefbare norm van zesduizend motorvoertuigen per uur te krijgen", zo stelt het college.

Het zal overigens nog wel een tijd duren voor de randweg er daadwerkelijk ligt. Provinciale Staten neemt in november 2011 een besluit over de planning.

0 Reacties
Posted on 13 Oct 2010 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij