Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Randweg Het Goor wordt doorsneden

brabantsdagblad.jpg

Na een uitgebreide politieke discussie heeft de Boekelse gemeenteraad gisteravond het tracé van de Randweg vastgesteld. Buurtschap Zandhoek blijft gespaard, Het Goor wordt doorsneden. Een door de WD gevraagd onderzoek komt er niet.

door Kees Backx

BOEKEL - De sfeer werd af en toe een beetje grimmig gisteravond in de Boekelse raadszaal. De VVD probeerde middels een mondeling ingediend amendement alsnog een kentekenonderzoek te krijgen. Woordvoerder Toon Biemans van de liberalen zei: „Wij willen alleen de angel uit de discussie halen". Vervolgens gaf hij onomwonden toe dat uit het onderzoek zou blijken dat de nieuwe Randweg helemaal niet nodig zou zijn. Daarmee zou Boekel gered worden van de ondergang.

Hij kreeg het CDA achter zich. Maar dat bleek uiteindelijk onvoldoende steun voor het VVD-plan. Het was Antoinette Heunks van DOP die de kat de bel aanbond door het CDA te verwijten plots een andere koers te zijn gaan varen dan de oorspronkelijke route die destijds door toenmalig CDA-wethouder Peter Ketelaars was ingezet. Dat viel niet goed bij Ketelaars en de zijnen.

Fractiewoordvoerder Peter van Lankvelt wees de raad erop dat het college volgens zijn fractie de verkeerde keuze maakte: „De combi-variant zal minder verkeer aantrekken en daardoor niet aan de doelstelling voldoen. De weg zit maar honderd voertuigen onder de norm. Een besluit van een dergelijke omvang moet kunnen rekenen op een zo breed mogelijke steun. Het CDA is niet eigenwijs maar wil vechten voor een weg die effect zal hebben." In de richting van de VVD zei Heunks: „Een groep bezwaarmakers zegt dat met de nieuwe Randweg de Boekelse ondernemers een zware slag wordt toegebracht. Vreemd dat we nog nooit iets van de ondernemers zelf hebben gehoord."

Wethouder Ted van de Loo gaf aan geen behoefte te hebben aan een nieuw onderzoek. Dat zou alleen maar vertragend werken. Hij merkte fijntjes op dat uitgerekend de VVD en CDA die nu een nieuw onderzoek wilden, zo'n extra onderzoek bij een vorig agendapunt over de centralisatie van de binnensport als een motie van wantrouwen aan het adres van het college beschouwden.

Toen het amendement van de VVD was verworpen, wilde fractievoorzitter Walter Manders nog reageren op opmerkingen van Heunks. Burgemeester Pierre Bos legde hem met moeite het zwijgen op. „Ik mag hier als volksvertegenwoordiger zeggen wat ik wil", mopperde Manders die er vervolgens toch maar het zwijgen toe deed.

Jan van Duijnhoven (Boekels Welzijn) wees nog eens op het algemeen belang. „De actiegroep streeft alleen haar eigen belang na. U laat u misleiden: die mensen willen helemaal geen Randweg", hield hij CDA en VVD voor.
Uiteindelijk werd na een schorsing het collegevoorstel voor het middentracé met zeven tegen vijf stemmen aangenomen.

0 Reacties
Posted on 15 Oct 2010 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij