Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Randweg: CDA Boekel-Venhorst kiest niet voor de grote draai.

scan0005.jpgCDA_logo.gif

Randweg: CDA Boekel-Venhorst kiest niet voor de grote draai.

De gemeenteraad heeft onlangs het middentracé van de randweg vastgesteld. De coalitie koos eensgezind voor de variant om de Zandhoek heen en dwars door het Goor. CDA Boekel-Venhorst stemde tegen deze grote draai om Boekel heen. Na een zorgvuldige afweging van alle nieuwe gegevens uit het buurtschappenonderzoek hield het CDA vast aan het collegevoorstel van vorig jaar: "De dichtbij-variant". De conclusies uit dat buurtschappenonderzoek hebben ons niet overtuigd. Beide tracés zijn voor ons even ingrijpend als het gaat om de gevolgen voor landschap, cultuurhistorie en bewoners. Een weg leg je alleen aan als het echt nodig is. Daarom koos CDA Boekel-Venhorst vóór een randweg die veel meer verkeer uit het centrum trekt. Daarmee voorkom je dat straks zware maatregelen in de kom nodig zijn om het verkeer naar de randweg te dwingen.

CDA Boekel-Venhorst is dus niet gedraaid. Het Brabants Dagblad wel. De krant ondersteunt de beslissing van de gemeenteraad. Echter toen het college vorig jaar bekend maakte dat de voorkeur uitging naar de dichtbij-variant, kopte de krant "College kiest voor de meest logische variant". Dat vond het CDA toen ook en dat vinden we nu nog.

Na tien jaar discussie en vele onderzoeken verder is het tracé van de randweg vastgesteld. De coalitie heeft zich doen gelden. Dat is hun goed recht. Als democratische partij zal CDA Boekel-Venhorst dit be- sluit dus accepteren en respecteren. De discussie is gevoerd op basis van argumenten, grotendeels aangeleverd door de onderzoekers. Regeren is vooruitzien. De toekomst zal uitwijzen of deze beslissing de juiste was.

CDA Boekel-Venhorst; Peter Ketelaars, Marius Cornelissen, Peter van Lankvelt.

www.cdaboekelvenhorst.nl

0 Reacties
Posted on 27 Oct 2010 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij