Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
ingezonden brief: Randweg: Geld weg.

scan0005.jpg

Ingezonden Brief

RANDWEG: GELD WEG

"Boekel opgelucht na studie" stond met dikke letters in het Brabants Dagblad van 28 januari. En waarom was Boekel opgelucht? Omdat "de lang gewenste randweg er eindelijk lijkt te komen". Ik zou wel eens willen weten of het merendeel van de bewoners van Boekel ook opgelucht zijn of dat het maar een beperkt aantal beleidsmakers zijn die zo opgelucht zijn. Enkele jaren geleden zijn de huizen aan de N605, de weg Volkel-Boekel-Gemert voor veel geld voorzien van geluidsisolatie. Een dure, maar goede zaak. Nu moet er een randweg komen en dat gaat 17 miljoen kosten. De ervaring met dit soort projecten leert ons dat genoemd bedrag zeer waarschijnlijk ruimschoots zal worden overschreden. Gelijktijdig worden er keukentafelgesprekken gevoerd namens de gemeente Boekel om te kijken hoe de korting op de (thuis)zorg zo goed mogelijk kan worden verdeeld. Want daarvoor is minder geld beschikbaar. Gevolg: veel ontslagen in de thuiszorg en, wat nog veel erger is, de mensen die zorg nodig hebben krijgen minder zorg. Dat is te duur. Er moet worden geprobeerd om enkele tientjes te bezuinigen op elke zorgbehoeftige persoon.

Maar er is wel een zeer royaal budget voor een randweg.

En waarom? Om de verkeersdrukte in Boekel te beperken? Het "grote" verkeersknooppunt in Boekel is toch wel de rotonde bij de kerk. Wie heeft er al eens langer dan 3 minuten moeten wachten? Dat zal niet of nauwelijks gebeuren. Waarom dan die randweg?

Ik ben bang dat het centrum van Boekel doods gaat worden en ook een nadelige invloed heeft voor de plaatselijke winkeliers en horecaondernemers. Daarom, beleidsmakers van Boekel: laat ons dorp een levendig dorp blijven, zonder randweg. En besteed het geld waar dat wel nodig is, bijvoorbeeld aan mensen die dringend zorg nodig hebben.

Schrijver bij redactie Weekblad bekend

 

Bron: Boekels weekblad 11-02-2015

 

0 Reacties
Posted on 11 Feb 2015 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij