Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Geen vertraging randweg Boekel

brabantsdagblad.jpg

Geen vertraging randweg Boekel

 

door Wim Arts

DEN BOSCH - Een vertraging van de aanleg van de randweg bij Boekel is van de baan. Even dreigde die door het verzoek van de Statenfracties van PvdA en Groenlinks om nog eens goed te praten over de aanleg van de randweg. De meerderheid in de Provinciale Staten wijst dat verzoek af, bleek vrijdagmiddag in de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit.

Eind januari kwam voor Boekel het verlossende bericht uit het Provinciehuis: Gedeputeerde Staten hadden besloten dat de randweg, waar Boekel al meer dan tien jaar voor pleit, er komt. De provincie heeft er definitief voor gekozen om doorgaand verkeer aan de westelijke kant om het dorp te leiden. De randweg is opgenomen in het wegenplan van de provincie, de aanleg is voor 2016 gepland.

Het college van GS nam dat besluit na een onderzoek van het bureau Goudappel Coffeng. PvdA en GroenLinks vinden het besluit Veel te kort door de bocht', zei PvdA-fractieleider Stijn Smeulders. Hij had zijn hoop gevestigd op een hernieuwde discussie in de Staten, die in november 2013 nog unaniem een motie aannamen waarin gekozen werd voor 'kleinschalige maatregelen' om de verkeersdruk op de kom van Boekel weg te halen.

Smeulders vroeg gedeputeerde Ruud van Heugten nog geen 'onomkeerbaar' besluit te nemen, maar op de Partij voor de Dieren na had geen Statenfractie zin om de discussie over de randweg te heropenen. „Het enige wat we uit Boekel horen is dat er snel iets moet gebeuren, de knelpunten zijn enorm", zei Marijke Tsoutsanis (VVD).

Vanuit de Statencommissie kreeg Van Heugten wel de vraag om met de gemeente Boekel goed na te denken over een zorgvuldige communicatie met de bevolking. Volgens Van Heugten is inspraak van de bevolking gewaarborgd in de procedure voor het bestemmingsplan. In Boekel is ook verzet tegen de randweg.

“Het enige wat we uit Boekel horen is dat er snel iets moet gebeuren

Statenlid Tsoutsanis (VVD) “

Bron: Brabants Dagblad 14-02-2015

 

0 Reacties
Posted on 14 Feb 2015 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij