Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Gemeente en provincie: Randweg Boekel klaar in 2019
brabantsdagblad.jpg


BOEKEL - De gemeente Boekel en de provincie Noord-Brabant starten meteen na de zomervakantie met een nieuw bestemmingsplan voor de aanleg van de Randweg Boekel.


Hierbij vormt het voorkeurstracé dat in 2010 door de gemeenteraad was vastgesteld als uitgangspunt. De komende maanden wordt het definitieve tracé in overleg met betrokken bewoners en ondernemers verder uitgewerkt.

Minder vrachtwagens

De nieuwe Randweg Boekel moet medio 2019 klaar zijn voor gebruik. Wethouder Ted van de Loo: “Het is goed dat we deze stap nu kunnen zetten. De eerste plannen voor een randweg Boekel waren er al in 2002. Met een randweg komt er op korte termijn een einde aan die grote hoeveelheid vrachtwagens die door de kern rijden. Boekel wordt daarmee een stuk veiliger en leefbaarder.”

7 miljoen euro
Gedeputeerde Ruud van Heugten en wethouder Ted van de Loo presenteerden maandagmiddag de plannen voor de weg waar al sinds 2002 over gesproken wordt. Eerder dit jaar zette de provincie het licht voor de aanleg op groen. De randweg maakt deel uit van de provinciale weg N605 - van Uden naar Gemert - en kost ongeveer 17 miljoen euro.

2017
Allereerst moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Na de zomervakantie begint de procedure daarvoor. Van Heugten en Van de Loo hopen dat de Boekelse gemeenteraad het plan in het voorjaar van 2017 zal goedkeuren. Een jaar later zou met de aanleg kunnen worden begonnen.

Informatiebijeenkomst
Op donderdag 25 juni houden de gemeente Boekel en de provincie een informatiebijeenkomst om het proces en de planning toe te lichten aan iedereen die daarin geïnteresseerd is. De bijeenkomst vindt plaats in dorpshuis Nia Domo in Boekel en start om 20.00 uur.

TedenRuud.jpg

Bron: Brabants Dagblad
Bron: http://www.brabant.nl
0 Reacties
Posted on 18 May 2015 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij