Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Plannen randweg Boekel Rammelen

'Plannen randweg Boekel rammelen'

DEN HAAG/BOEKEL Volgens een twintigtal tegenstanders van het plan voor een randweg aan de westzijde van Boekel kan het verkeer met wat aanpassingen aan de bestaande wegen makkelijk door het centrum rijden.

 

Cerberus 31-05-18, 12:32

De tegenstanders die voor het merendeel nabij het trace van de geplande randweg wonen, vinden dat de gemeente en de provincie de behoefte aan noch de noodzaak van een omleiding langs Boekel hebben aangetoond.

Tijdens een rechtszaak bij de Raad van State in Den Haag benadrukten de raadslieden dat het randwegplan rammelt en slecht is onderbouwd met onder meer verouderde verkeerscijfers uit 2009 en 2014. ,,Uit ander onderzoek blijkt dat als de gemeente vrijliggende fietsstroken langs de huidige doorgaande weg aanlegt, het doorgaande verkeer makkelijk door de kern van Boekel kan. Bovendien loopt de geplande randweg zo ruim om Boekel dat ook na de aanleg het meeste verkeer nog dwars door Boekel zal gaan. En dan ligt er een dure onveilige randweg die alleen maar nadelen voor direct omwonenden oplevert, aldus een raadsman van de omwonenden.

 Ontmoedigen

De gemeentewoordvoerder van Boekel ontkende woensdag, tijdens de rechtszaak over het bestemmingsplan, dat de onderbouwing van het randwegplan aan alle kanten rammelt. Volgens hem berust het plan wel degelijk op recente verkeersonderzoeksgegevens. Hij wees er onder meer op dat een randweg rond Boekel belangrijker is geworden nu de randweg rond Erp niet doorgaat.

De nieuwe randweg is volgens de gemeente alleen al nodig om het doorgaande (vracht)verkeer uit de kern van Boekel te weren. Verder wil de gemeente maatregelen treffen om doorgaand verkeer te ontmoedigen om door Boekel heen te rijden. Onder meer door de weg aan te pakken en de maximumsnelheid naar 30 kilometer per uur te verlagen.

De gemeentewoordvoerder liet duidelijk blijken dat de gemeente de belangen van de verkeersveiligheid voor de bewoners van de kern Boekel zwaarder laat wegen dan van hen die straks een nieuwe randweg of rotonde voor hun neus krijgen.

 Doorsnijden

Sommige omwonenden snappen niet waarom de gemeente voor het ruime trace rond de kern heeft gekozen.

De gemeentewoordvoerder had daar wel een verklaring voor: ,,Na overleg met bewoners van de buurtschap Zandhoek hebben we besloten om het trace te verleggen om Zandhoek niet te hoeven doorsnijden.

Verder zijn enkele agrarieers niet blij dat ze gronden moeten afstaan voor de weg of dat de waterlopen en sloten worden verlegd waardoor landerijen mogelijk eerder onder water komen te staan.

 De Boekelse woordvoerder benadrukte dat zowel het waterschap als de provincie achter het randwegplan staat en dat omwonenden niet voor wateroverlast hoeven te vrezen.

De Raad van State gaat de komende weken alle bezwaren nog eens bestuderen en doet over enkele weken uitspraak.

Bron: www.ED.nl0 Reacties
Posted on 31 May 2018 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij