Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Na zo'n twintig jaar rollebollen start aanleg randweg
brabantsdagblad.jpg

Na zo'n twintig jaar rollebollen start aanleg randweg

Hij heeft best een beetje geboft, vindt ie zelf; burgemeester Bos. Want als alles gaat zoals het moet gaan, is het eerste stuk van de randweg rond Boekel in mei klaar. En dan stopt hij als burgemeester. "Wie weet rijden ze me zo het dorp uit, over die randweg. En de nieuwe erin."

Laura Romanillos

Boekel


Aantekening_2020-08-20_.png

Het was een nogal belegen starthandeling van de bouwwerkzaamheden aan de meest besproken weg in Boekel. Vonden ze zelf ook hoor, maar goed, door het coronavirus mocht er toch geen echt feestje gevierd worden en het gaat uiteindelijk om het gebaar. En dus deden gedeputeerde Cristophe van der Maat, Dura Vermeer-directeur Roelant Veldboer en de Boekelse wethouder Marius Tielemans gisteren een helm op, pakten ze een schep en porden ze een beetje in een weiland, in het buitengebied van Boekel. Vandaag wordt het echte projectkantoor in gebruik genomen, aan de Lage Raam, en komen de echte bouwvakkers.

0ok een drama

Zeker twintig jaar is het geleden, dat de eerste plannen gemaakt werden voor een Boekelse randweg. Het werd e druk in het dorp en een goede noord-zuid verbinding moet je hebben, voor aansluiting op Uden aan de noordkant en Gemert aan de zuidkant van het dorp. "Maar laten we niet vergeten", benadrukt burgemeester Bos, "dat deze weg voor menigeen ook een drama is. We kunnen met een mooi verhaal komen over waarom die weg er moet komen, maar als het trace door jouw boerderij loopt die al drie generaties in de familie is, doet dat gewoon pijn."

Geen verzet

Stichting D'n Eik, een overkoepelende organisatie van natuurclubs, heeft besloten zich niet te verzetten tegen de nieuwe weg, maar mee te werken. Dus voorzitter Bart van Sleeuwen proost mee, en mag straks meepraten over de inrichting van de nieuwe percelen groen, over de fietsroutes die nu onderbroken worden, en over meer zaken. Van Sleeuwen: "Het was ook gewoon niet meer te doen, die verkeersdrukte in het dorp. Met deze weg kunnen we vooruit."

Volgens de burgemeester Bos is het nu de beurt aan Uden om het klusje af te maken, al weet hij zelf ook dat plannen voor een weg niet snel rijpen en dat er bezwaarschriften, onteigeningsprocedures, bestemmingsplanwijzigingen, gangen naar de rechter en ander bestuurlijk leed mee gepaard gaan.

Bron: www.BD.nl


0 Reacties
Posted on 18 Aug 2020 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij