Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Provincie moet voortaan de gemeente meer vertrouwen

brabantsdagblad.jpg

Boekel vindt dat provincie voortaan

de gemeente meer moet vertrouwen

Gedeputeerde Christophe van der Maat ondertekende in Boekel gisteren de overeenkomst voor de aanleg van de randweg. Gevraagd naar wat hij van het gelopen proces zou kunnen leren zei burgemeester Pierre Bos: vertrouwen.

Kees Backx        

Boekel

De voorgeschiedenis van de Boekelse randweg die naar verwachting in 2019 of 2020 klaar is, begon al in 2001. Toen startten de eerste gesprekken. En ofschoon burgemeester Pierre Bos vindt dat vooral naar de toekomst gekeken moet worden, kon hij het toch niet laten terug te blikken op de voorgeschiedenis. Vooral op de periode van 2011 tot 2015. De weg had er namelijk allang kunnen liggen, ware het niet dat de provincie hem in 2011 van het investeringsprogramma haalde, dus niet de benodigde 17 miljoen beschikbaar stelde. Boekel moest opnieuw, voor de zoveelste keer, de noodzaak aantonen van de nieuwe weg. Pas begin 2015 stelde de provincie geld beschikbaar. „Ik vond dat heel curieus", zei Bos tot de gedeputeerde toen die openlijk vroeg of er voor de provincie lessen te leren waren. „Vertrouwen in de gemeente en zijn raad", zei Bos.

Grondbank

Inmiddels is Boekel hard bezig met het opzetten van een grondbank, op advies van de ZLTO. Met grondeigenaren in Boekel, maar ook in Uden en Gemert is overeenstemming over de aankoop van in totaal veertig hectare grond. Die kan worden gebruikt voor grondruil met agrariërs die moeten wijken voor de randweg. De kosten voor die grondaankopen komen voor negentig procent voor rekening van de provincie. Wethouder Ted van de Loo wil niet zeggen welk bedrag Boekel er aan kwijt is.

Bron: www.BD.nl
0 Reacties
Posted on 27 Jan 2017 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij