Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Randweg stopt sluipverkeer

brabantsdagblad.jpg

Randweg stopt sluipverkeer

Als de randweg om Boekel in 2020 klaar is, wordt Het Goor, een binnenweg tussen Boekel en Uden afgesloten ter voorko­ming van sluipverkeer naar de A50. Dat wordt geen fysieke af­sluiting.


Kees Backx  Boekel

Het Goor, een binnenweg tussen de Erpseweg in Boekel en de Lage Randweg in Uden geldt al jaren als een sluiproute van Gemert/Boekel naar de A50 bij Uden. Om sluipver­keer te voorkomen is die weg dage­lijks tijdens de ochtend- en avondspits voor doorgaand verkeer afge­sloten.

Bij de komst van de randweg om Boekel zou Het Goor alleen nog door bestemmingsverkeer gebruikt mogen worden. Er komt echter geen fysieke afsluiting van de weg. De spitsafsluiting wordt dan uitge­breid tot 24 uur per dag. Dat bleek gisteravond tijdens een thema­ avond voor de Boekelse gemeenteraad over de toekomstige randweg. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad op 1 juni instemt met het bestemmingsplan. De raad beslist dan ook of de aanleg van de weg onder de Crisis- en Herstelwet valt. Dat heeft zowel voor de Boekelaren die in beroep willen gaan bij de Raad van State als voor de gemeente consequenties. Normaal kan in een bezwaarprocedure een zogeheten pro formabezwaar worden ingediend dat later wordt onderbouwd. Bij de Crisis- en Herstelwet kan dat niet. Dan moet er meteen een onderbouwd bezwaar worden ingediend. Voor de gemeente betekent het dat er binnen twee in plaats van binnen zes weken moet worden geantwoord op ingediende bezwaren.

Fietstunnel

Naar aanleiding van door de PW in provinciale staten gestelde vragen over het feit dat wel geld wordt uitgetrokken voor dassentunnels en niet voor fietstunnel, vroeg VVD-er Walter Manders naar de kosten. Na het antwoord dat een fietstunnel een half tot een miljoen euro kost en een dassentunnel tienduizend euro, deed Manders er verder het zwijgen toe.

Bron: www.BD.nl0 Reacties
Posted on 17 May 2017 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij