Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Geen fietstunnels op randweg Boekel

brabantsdagblad.jpg

Geen fietstunnels op randweg Boekel

De Boekelse gemeenteraad heeft gisteravond ingestemd met het bestemmingsplan voor de nieuwe randweg. Dat betekent dat er definitief geen fietstunnels komen.

Kees Backx

Boekel

Nadat vorige week in de raadscommissie al uitgebreid was gesproken over fietstunnels, discussieerde de Boekelse gemeenteraad gisteravond over een door het CDA ingediende motie waarin het college werd opgeroepen alsnog onderzoek te laten doen naar de kosten voor de aanleg van twee tunnels. Tijdens een eerder gehouden informatieavond noemde een deskundige bedragen van tussen de vijf ton en een miljoen euro. Gisteren verhoogde wethouder Ted van de Loo, die vorige week nog weigerde te laten berekenen wat tunnels kosten, die bedragen tot 2,2 miljoen euro per tunnel voor de Boekelse situatie.

Gegoochel

Het CDA verweet de wethouder 'gegoochel met bedragen*. De VVD vond de CDA-motie niet ver genoeg gaan. „U moet vanavond gewoon met de vuist op tafel slaan en zeggen: wij willen twee tunnels", zei WD-fractie-voorzitter Walter Manders, Jan van Duijnhoven (Boekels Welzijn) vroeg of het CDA bereid was 2 miljoen euro extra uit te trekken voor veiligheid. „Wij niet", liet hij de raad weten. De VVD citeerde de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) die gezegd zou hebben dat juist op ontsluitingswegen op het platteland veel verkeersdoden vallen. Gelijkvloerse oversteken voor fietsers zou het afkeuren. Zowel de wethouder als de fractie GVB wezen erop dat juist de SWOV positief heeft geoordeeld over de Boekelse fietsoversteken. Wethouder Ted van de Loo wilde van het CDA weten hoeveel geld het in de begroting wil reserveren.

Bron: www.BD.nl0 Reacties
Posted on 02 Jun 2017 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij