Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Aanleg Randweg Boekel gaat eindelijk van start

brabantsdagblad.jpg


Aanleg Randweg Boekel gaat eindelijk van start

De aanleg van de Randweg westelijk om Boekel heen gaat zeer binnenkort van start. Eind deze maand start al de sloop van het eerste pand, aan de Volkelseweg 1. Aannemer Dura Vermeer begint in augustus met de aanleg van de eerste rotonde. Ook moeten er nog bomen worden gekapt en leidingen verlegd.

Kees Backx

Boekel

Deze en de komende maanden worden in Boekel op verschillende plaatsen leidingen en kabels verlegd om te voorkomen dat ze bij de aanleg van de randweg beschadigen. Daarvoor worden sommige wegen in het buitengebied tijdelijk gedeeltelijk afgesloten. Ook moeten er huizen gesloopt worden. In sommige wonen beschermde dieren zoals huismussen, uilen en vleermuizen. 'Het is van belang dat deze panden gesloopt worden buiten de kwetsbare periode van deze dieren en dat de sloop plaatsvindt onder begeleiding van een ecoloog. Daarom kunnen niet alle panden tegelijk worden gesloopt', meldt de provincie in een nieuwsbrief. Volgens wethouder Marius Tielemans moet er naast het al genoemde pand aan de Volkelseweg 1 nog slechts een ander pand plat, aan Neerbroek.


Er zijn ook bomen die zonder vergunning gekapt mogen worden

- Marius Tielemans, wethouder


Bij de gemeente Boekel is een kapvergunning aangevraagd voor 93 bomen. Dat wil niet zeggen dat er niet meer gekapt worden", zegt Tielemans. Er zijn ook bomen die zonder vergunning gekapt mogen worden. Zo'n vergunning is pas nodig bij bomen met een stamomvang van ten minste 95 centimeter, gemeten op een hoogte van 1,30 meter." Om hoeveel bomen het uiteindelijk precies gaat, weet de wethouder niet. In overleg met de gemeente Boekel worden nieuwe bomen aangeplant. De provincie heeft vorig jaar samen met Stichting d'n Eik al vervangende nestkasten opgehangen als alternatieve verblijfplaats voor vogels en vleermuizen.


De aannemer start in augustus/september met de aanleg van de eerste rotonde die moet komen op de Erpseweg. Dat is het midden van het traject. Van daaruit gaat het in twee richtingen verder. Voor het einde van het jaar volgt dan nog de aanleg van de rotonde Molenstraat/Volkelseweg. In de eerste helft van 2021 komen dan nog de rotonde bij bedrijventerrein De Vlonder en de zuidelijke rotonde bij Mutshoek, waar de randweg aansluit op de weg naar Gemert, aan bod. Met name bij die laatste rotonde heeft de provincie nog niet alle benodigde gronden in eigendom. Daar is inmiddels een onteigeningsprocedure voor opgestart.

Het is de bedoeling dat de nieuwe weg uiteindelijk vanaf juni 2021 open gaat. Gedeeltes van de weg zullen waarschijnlijk al eerder worden opengesteld, aldus de provincie.


Bron: www.BD.nl
0 Reacties
Posted on 21 Jan 2020 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij