Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Gemeente Uden overweegt nu toch westelijke omlegging N605 bij Volkel
brabantsdagblad.jpg

Gemeente Uden overweegt nu toch westelijke omlegging N605 bij Volkel

VOLKEL/UDEN - De gemeente Uden en provincie Noord-Brabant kijken nu toch serieus naar een westelijke omlegging van de N605 bij Volkel. Deze doorgaande weg richting Gemert loopt nu nog via de Leeuwstraat. Eerder lag de focus steeds op een oostelijke route via de Zeelandsedijk.

Peter van Erp 02-05-20, 15:27

De optie voor een westelijke variant, tussen Niemeskant en Volkel-West door, vloeit voort uit de omgevingsstudie naar de provinciale weg die vorig jaar is ingezet. De verwachting is dat de N605 in de toekomst meer verkeer te verwerken krijgt als Boekel zijn randweg heeft voltooid. De weg loopt in Volkel door de bebouwde kom en die is daar niet op ingericht. Op tafel liggen nu vier varianten. De route over de Zeelandsedijk is nog steeds een optie die nader uitgewerkt wordt. Daarnaast is er een variant waarbij er een nieuwe weg wordt aangelegd die iets noordelijker min of meer parallel loopt aan de Zeelandsedijk. Daarmee worden de buurtschappen aan de bestaande weg meer ontzien.

Draagvlak peilen
De bestaande route over de Leeuwstraat handhaven is de derde variant. Daaraan toegevoegd wordt nu een route die ten westen van deze weg wordt aangelegd. Daarbij ligt de keuze open om al bij de Zeelandsedijk af te buigen in westelijke richting en zo om buurtschap Schadron heen te krullen of om pas bij de Kloosterstraat aan de nieuwe weg te beginnen op de plek waar de komgrens van Volkel vroeger lag. Wethouder Franko van Lankvelt gaat er vanuit dat komende zomer helemaal duidelijk is waar elk van de trajecten precies gaan lopen en wat dat voor consequenties heeft voor aanwonenden. De plannen worden dan aan de dorpsbewoners voorgelegd om te ontdekken welke variant het meeste draagvlak heeft. In het najaar hakken gemeente en provincie vervolgens de knoop door.0 Reacties
Posted on 02 May 2020 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij