Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Boekel wil nieuw bedrijventerrein aan de toekomstige randweg
brabantsdagblad.jpg
Boekel wil nieuw bedrijventerrein aan de toekomstige randweg

BOEKEL -  Omdat het huidige bedrijventerrein De Vlonder nagenoeg vol is, wil Boekel een nieuw bedrijventerrein ontwikkelen aan de westrand van het dorp, tussen De Vlonder en de toekomstige randweg in.  Daar is plaats voor een gebied van 4 hectare.

Kees Backx 29-08-19, 05:58 Laatste update: 10:20

De dorpsmantel heet het stuk grond tussen de dorpskern en het trace van de randweg. Het bedrijventerrein moet komen aan de Lage Raam. Het is bestemd voor middelzware bedrijven, in de categorie 3 en 4, zoals nu ook op De Vlonder het geval is. Aan de grenzen van het gebied komt ruimte voor lichte bedrijvigheid in categorie 1 en 2. Daarbij gaat het dan veelal om aan huis gebonden bedrijvigheid.

Het nieuwe bedrijventerrein wordt van het oude gescheiden door Neerbroek, een straat met lintbebouwing.  Neerbroek moet van het college als herkenbaar buurtschap behouden blijven.

Het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein komt net ten zuiden van de nieuwe weg te liggen die de Vlonder moet verbinden met de nieuwe randweg.

Stankoverlast

De ontwikkeling van het meest noordelijke stuk, dat grenst aan door stankoverlast geplaagde buurtschap De Elzen, ligt stil vanwege de problematiek van de stankoverlast. Sinds bekend is geworden dat combi-luchtwassers veel minder rendement geven dan altijd werd aangenomen, zijn de stankcirkels veel groter geworden dan voorheen het geval was. Daardoor zijn een heleboel ontwikkelingen voorlopig niet meer mogelijk. 

Risico-analyse

Dat ontlokte raadslid Jeanne van Eert (GVB) deze week tijdens een informatieavond over het nieuwe plan de vraag of het niet verstandig is eerst een risico-analyse te maken alvorens de gronden aan te kopen. ,,Want straks zitten we met stukken grond waarop we niks mogen ontwikkelen", zei ze.

De Driedaagse

Ze wees ook op het bestaan van bedrijventerrein De Driedaagse, gelegen aan de Molenstraat, de weg van Boekel  naar Volkel en vooral bedoeld voor categorie 1 en 2 bedrijven. Volgens de ambtenaren is dat in de behoefteberekeningen niet meegenomen. Inmiddels zijn daar vijf van de twintig beschikbare kavels verkocht.  Opmerkelijk, omdat bij de aanleg van het terrein in 2017 de gemeente de Raad van State wist te overtuigen dat er regionaal gezien een grote behoefte was aan bedrijventerreinen met woonfunctie.

Bron: www.BD.nl


0 Reacties
Posted on 29 Aug 2020 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij