Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Boekels Welzijn valt VVD hard aan over standpunt randweg Boekel

brabantsdagblad.jpg

Boekels Welzijn valt VVD hard aan over standpunt randweg Boekel

door Lieke Mulder.

BOEKEL - De Boekelse gemeenteraad zal op 7 april instemmen met het voorontwerp van de randweg Boekel en de gemeentelijke investeringskosten van 2,6 miljoen euro.

 

Dat werd al snel duidelijk tijdens de discussie over de randweg tijdens de commissie grondgebiedszaken, gisteravond. Alleen oppositiepartij VVD blijft fel tegen.

 

Jos Biemans (VVD): "Wij zijn radicaal tegen de randweg. Ik heb helemaal geen begrotingsbestek gezien, dat dit bedrag onderbouwt. Dat is een grote gok. Onze slotanalyse voor deze randweg is dat er weinig kansen zijn en veel bedreigingen. Boekel heeft straks een tekort van 30 miljoen. Laten we dat eerst wegwerken."

 

Waarop Jan van Duijnhoven (BW) fel uithaalde naar de VVD vanwege deze volgens hem totaal verkeerde voorstelling van zaken: "Het geld is er. Zadel mensen nou niet op met allerlei smoesverhalen. Dit is stampij maken en dat verwacht ik niet van de VVD." Waarop hij 'bekende' zelf VVD-er te zijn, alleen dan 'voor de landelijke VVD': "Zoals de VVD in Boekel dit nu zegt, dat doet pijn."

 

De antwoorden van wethouder Van de Loo en de inbreng van de overige partijen maakte duidelijk dat er wel degelijk een financiële onderbouwing is voor de gemeentelijke bijdrage van 2,6 miljoen. Van de Loo: "Dit is een voorstel hoe we de financiering in de toekomst willen gaan doen. Maar we willen wel dat er een voorlopige dekking tegenover staat, en dat is zoals we het nu doen. Maar die is wel goed onderbouwd."

 

Andere oppositiepartij CDA zal tijdens de raad van 7 april voor stemmen, maar had wel liever een andere route gezien. Van Lankveld: "We leggen ons neer bij een democratisch besluit en willen meedenken in het verdere proces."

 

0 Reacties
Posted on 30 Mar 2011 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij