Home Nieuws Fotogalerij Omwonenden Agenda Contact Links
Omgevingsplan Boekel: korte en eenvoudige procedures

brabantsdagblad.jpg

Omgevingsplan Boekel: korte en eenvoudige procedures

Voor bewoners van het Boekelse buitengebied worden procedures voor de aanvraag van nieuwbouw of een verbouwing een stuk eenvoudiger en korter. Dat komt door het nieuwe omgevingsplan dat sinds vandaag (digitaal) ter inzage ligt.

Kees Backx        

Boekel

Bouwplannen moeten in het Boekelse buitengebied voortaan niet alleen voldoen aan het bestemmingsplan maar ook aan het omgevingsplan. Bestemmingsplannen dienen iedere tien jaar herzien te worden. Zo ook het bestemmingsplan buitengebied van Boekel uit 2005. De gemeenteraad wilde in het nieuwe bestemmingsplan ook gezondheid een plaats geven. Dat kan niet in een bestemmingsplan, wel in een omgevings-plan. Zo'n omgevingsplan omvat niet alleen ruimtelijke ordenings-regels maar ook alle aspecten die van invloed zijn op de woonomgeving: milieu, gezondheid, groen, locatieontwikkeling en cultuurhistorie.

Omdat Boekel gold als landelijke pilot, kreeg het bij het opstellen steun van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Sinds vandaag ligt het ontwerp omgevingsplan ter inzage. Digitaal weliswaar, op de site www.boekel.nl.

Honderd reacties

Op het voorontwerp dat begin vorig jaar ter inzage lag, kwamen meer dan honderd reacties binnen. Die zijn allemaal beoordeeld en grotendeels verwerkt. Op de nieuwe digitale kaart kunnen geïnteresseerden hun locatie aanklikken en precies zien wat daar is toegestaan en wat er gebouwd mag worden. Er komen nog vier hoorzittingen voor bezwaarmakers voordat de gemeenteraad het plan vaststelt.

Bron: www.BD.nl

Opm: Hierin is ook de nieuwe randweg van Boekel verwerkt.



0 Reacties
Posted on 24 Jan 2017 by siteadmin << Volgende - Vorige >>
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Spam protectie
Voer aub deze code in
Security Image 

| Vergeet mij